CAW Brussel

U bent hier

Begeleiding van slachtoffers

CAW Brussel - slachtofferhulp

We zijn er voor slachtoffers, getuigen en hun omgeving van alle soorten misdrijven: diefstal, inbraak, aanranding, bedreigingen, verkrachting, (partner)geweld, seksueel misbruik, gewapende overval, car- of home-jacking, stalking, een verkeersongeval, ...

Ook als je iemand verliest door zelfdoding, moord of een verkeersongeval kan je bij onze dienst terecht.

Hoe we werken

  • Emotionele ondersteuning en begeleiding bij de verwerking van het misdrijf of plots overlijden. Als slachtoffer of na(ast)bestaande kan je bij ons terecht om te praten over wat  jou overkomen is en wat je kan helpen om verder te kunnen met je leven.  
  • Informatie en advies over de praktische en juridische vragen waarmee je geconfronteerd kan worden na een misdrijf, maar ook informatie over het verwerkingsproces bij jezelf of je naasten.
  • Administratieve en praktische ondersteuning, oa bij het bekomen van een schadevergoeding, bij inzage van het dossier op het parket, tijdens een zitting op de rechtbank,… Indien je dit wenst, kunnen we contact opnemen met jouw advocaat, de verzekeringsmaatschappij, het parket,…
  • Informatie en begeleiding bij aanvragen voor de ‘Commissie voor Financiële Hulp aan Slachtoffers van Opzettelijke Gewelddaden en Occasionele Redders’.
  • Samenwerking en doorverwijzing naar andere diensten indien dit nodig blijkt.

Onze hulp is kosteloos.

Gesprekken zijn steeds op afspraak en vinden plaats op de dienst. In uitzonderlijke omstandigheden zijn ook huisbezoeken mogelijk.

We richten ons zowel naar volwassenen als naar jongeren en kinderen.

Hoe kan je ons contacteren?

Wil je meer info of wil je graag de stap zetten naar deze vorm van begeleiding? Neem dan contact op met het onthaalpunt in je buurt of met de dienst slachtofferhulp.