CAW Brussel

U bent hier

BRU-G

Brusselse groepswerking vroeginterventie of kort gezegd BRU-G richt zich naar jongeren, tussen 14 en 18 jaar, die op een riskante of problematische manier drugs gebruiken.

WANNEER:

Een nieuw groep gaat van start in het najaar 2015 met 5 groepsbijeenkomsten van telkens 2u en hanteren hierbij een bestaande en onderbouwde methodologie uitgewerkt door VAD, ook toegepast in andere regio’s.

  • Data: in 2016 nog te bepalen
  • Uurregeling : nog te bepalen
  • Locatie: nog te bepalen
  • Intakegesprek: op afspraak, met jongere en ouders (en/of verwijzer).
  • Evaluatiegesprek: na afloop, met jongere en ouders (en/of verwijzer).


CONTACT:

Ben je in contact met jongeren voor wie dit project een positieve aanzet tot verandering kan betekenen, neem dan contact op met:
Nils Eriksson (preventiewerker Tabak, Alcohol en Drugs)
02/ 478 90 90 of nils.eriksson@cgg-brussel.be

VERWACHTINGEN:

Van de deelnemende jongeren verwachten we niet een voorafgaand engagement of motivatie om hun gebruik te veranderen. Wel vragen we hun aanwezigheid voor het volledig programma (5 sessies) en een bereidheid om in gesprek te gaan over hun gebruik.

DOEL:

Het project past in het kader van vroeginterventie en wil samen met de druggebruikende jongeren stilstaan bij de gevolgen van het gebruik. Hoewel we geen behandelingsgerichte elementen opnemen in de groepsbijeenkomsten zorgen we voor een mogelijkheid tot vlotte overgang naar individuele hulpverlening.

WERKWIJZE:

BRU-G is een kortdurend groepsprogramma (5 bijeenkomsten van 2u) voor een gesloten groep (min 6, max.10 jongeren). We staan - via actieve werkvormen en open groepsgesprekken - met de jongeren stil bij de impact van hun keuzes en gebruikerspatroon. De beslissing tot verandering blijft bij de jongere zelf.

 

BRU-G is een samenwerkingsproject tussen CAW Brussel en het CGG Brussel.