CAW Brussel

U bent hier

Materiaal

Op zoek naar een brochure, folder, tijdschrift of jaarverslag van de CAW’s? Wil je graag meer info over een bepaald welzijnsthema? Ben je als student of vanuit je professionele bezigheden geïnteresseerd in heldere achtergrondinformatie over het algemeen welzijnswerk?
We zetten alles voor jou op een rijtje. Je kan de publicaties downloaden. De gedrukte versie van publicaties kan je ook bestellen. Je kan ook materiaal uitlenen. Hier lees je onze praktische afspraken bij het ontlenen van materiaal

Werkmap: 'k zag 2 beren
Gepubliceerd op 24.02.2015

Werkmap voor leerkrachten, CLB-medewerkers, begeleiders… om met kleuters en kinderen op een interactieve manier rond seksualiteit en relaties te werken.Thema's zoals lichaam en hygiëne, lichamelijke veranderingen, voortplanting, anticonceptie, seksualiteit, relaties,gevoelens, gezinsvormen...

Weetewa... ge zijt mijn stereotype niet
Gepubliceerd op 16.02.2015

Educatief pakket over genderstereotypen en homofobie. Het is bedoeld om met jongeren in verschillende settings te spreken over genderrrollen en diversiteit. Het pakket bevat achtergrondinformatie, tips en methodieken om een gesprek in te leiden, te stofferen en evalueren.

Gepubliceerd op 18.09.2014

Doelgroep:

 Leerlingen uit de tweede of derde graad secundair onderwijs. Het spel bevat moeilijke en minder moeilijke vragen. Bij schifting van de vragen door de leerkracht kan dit spel ook bij jongere of oudere leeftijden aan bod komen.

Gepubliceerd op 18.09.2014

"Wij zijn net als jij. Onze keuzes leiden soms ook tot ruzie. Ook wij worstelen met vooroordelen: 'players', 'tienervaders', 'makkelijke meisjes'... en met de druk van de verwachtingen thuis. Toch maken wij onze eigen keuzes.

Gepubliceerd op 18.09.2014

Zweten, rood worden en klamme handen krijgen. Kwaad worden en door het lint gaan. Mensen hebben het gevoel dat ze er geen vat op hebben. ‘Door het lint’ geeft hen inzicht in de opbouw van kwaadheid en de agressie die hierdoor kan ontstaan.

Pagina's